Kirpputorin säännöt ja ohjeet

 

Myynnin aloitus

  • Myytävät tavarat voi tuoda myyntipaikalle arkisin viimeisen aukiolotunnin aikana (klo 18:00-19:00) ja viikonloppuisin kahden viimeisen aukiolotunnin aikana (klo 14:00-16:00).

  • Ilmoittaudu ensimmäiseksi kassalle. Pöytävuokra maksetaan myyntijakson lopussa, ts. pöytävuokra vähennetään tuolloin toteutuneesta myynnistä.


  • Laita tavarat siististi esille omalle myyntipaikallesi. Arvoesineet ja muut kalliimmat tuotteet kannattaa suojata varashälyttimillä tai laittaa vitriiniin. Muualle kuin omalle myyntipaikalle esille laitettuihin tuotteisiin kannattaisi kirjoittaa hintalappuihin myyntiajankohta / aloituspäivämäärä myyjän tunnistamiseksi.
 

Myyntiajan päättyminen

Päättymispäivänä pöytä tulee tyhjentää tunti ennen sulkemista; arkisin klo 18 mennessä ja la-su klo 14 mennessä. 

Aloittaessasi pöydän purkamisen ilmoittaudu ensin kassalle.

Tarkista, ettei muiden pöytien tavaroita ole omiesi joukossa. On kannattavaa myös kiertää kirppis lähtiessäsi, sillä tavaroitasi on saattanut ajautua muihin pöytiin tai löytöpisteelle. 

 Pöydättömiä tuotteita jotka ovat jääneet tai ovat poistettu pöydiltä säilytetään 2 viikkoa, jonka jälkeen ne hävitetään tai ne siirtyvät Martinlaakson Kirppiksen omaisuudeksi. 
Vuokra-ajan päätyttyä, samana iltana, tyhjentämättömän pöydän tyhjennys kustannus on 20 €, jonka veloitamme myyjän myyntituloista. Säilytys on maksullista, tavaroiden säilytys on 5€ /alkava pv. 

 

Myyntituotot ja tilitys

Myyntiajan päätyttyä kirpputori maksaa myyjille myydyistä tuotteista toteutuneen myynnin mukaan. Myyntiajan päätteeksi myyntituotot maksetaan myyjälle kassalla. Poikkeustapauksissa tuotot maksetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille 1-2 pankkipäivän kuluessa.

 

Muut ohjeet

Vastuu myytävien tavaroiden kunnosta on aina myyjällä. Kirppis ei korvaa mahdollisia palo- tai vesivahinkoja, rikki menneitä tai varastettuja tuotteita.

Kiellettyjä myyntiin tuotavia tuotteita ovat: elintarvikkeet (myös eläinten ruoat), alkoholi, tupakka- ja nikotiinituotteet, lääkkeet, aseet, herkästi syttyvät aineet, piraattiäänitteet ja -filmit ja epäsiveelliset tuotteet. Sääntörikkomus- ja väärinkäytöstapauksissa Martinlaakson Kirppiksellä on oikeus irtisanoa vuokrasopimus välittömästi tai harkinnan mukaan poistaa tuotteet välittömästi myynnistä.

Myyntiin tuotavien tuotteiden on oltava puhtaita asiallisessa kunnossa. Tyhjentämättä jätetystä pöydästä veloitamme 20€ tyhjennysmaksun. Säilytämme tyhjennettyjä tuotteita viikon, jonka jälkeen ne ovat Martinlaakson Kirppiksin omaisuutta.

Tuotteet laitetaan myyntiin tai lahjoitetaan mahdollisille tarvitsijoille.

Pöytävarauksen peruuttaminen viimeistään 2 vuorokautta ennen aloitusta, muuten kirpputorilla on oikeus periä koko viikkovuokra (39€). 

Kirpputorilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.